FAQ mudflaps.se


Vanligaste frågorna

Hur lång är leveransen av Stänkskydd?

Flera av våra modellanpassade stänkskydd tillverkas på beställning. Det blir omöjligt att lagerhålla alla Material/Färg/Dekal kombinationer. Vårt mål är att ha de populäraste modellerna i svart hemma. 

Varför är det längre leveranstid på stänkskydd i Kaylan.

Stänkskydd i Kaylan tillverkas på beställning. Tillverkning och leveranstid till ditt ombud ligger mellan 15-20 arbetsdagar. Beroende på säsong.

Kan man låta hjulen sitta kvar när jag monterar stänkskydd/mudflaps?

Det beror på bilmodell. I många fall fungerar det, men ett generellt tips är att ta av hjulen för att få mer plats vid montering. Installationen gör du bara en gång så varför inte skapa dom bästa förutsättningarna. Rätt monterade mudflaps smälter ihop med bilens utseende, trots att det är ett extra tillbehör.

Vilket material ska jag välja på mina stänklappar?

Hur använder du din bil? Och vart i landet bor du? Svaren på dom två frågorna bestämmer i dom flesta fall vilken typ av material du ska välja till dina mudflaps. Vårat mest populära material är PVC modellen. Tål det mesta. Flera färgkombinationer att välja mellan. Ser bra ut. Till ett förmånligt pris. Värstingvalet Kaylan eller Polyurethane som vissa tillverkare har är strået vassare. Svarar du på första frågan att du använder bilen till banracing av något slag. Konbana, bankörning, rally med mera så är det här materialet för dig.  Svarar du att du bor längre norrut i landet, där det är vanligt med riktigt låga temperaturer kan det här vara rätt val för dig. Oavsett om du kör banracing eller inte. Kaylan/Polyuretan har bättre egenskaper vad gäller temperaturer. Tål både högre och lägre temperaturer utan att ta skada. Så för er som har svar som passar in kan det vara värt att betala lite extra.  Är du fortfarande osäker, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt mudflaps.

Är det lagligt att använda mudflaps produkter?

Ja. I Sverige var det tidigare lag på att bilar skulle vara utrustade med stänklappar. Idag är den lagen borttagen, men det är valfritt att montera i efterhand.

Kommer det inte börja rosta bakom stänkskydden på bilen efter ett tag?

På bilar med stänklappar original monterat så är dom oftast tillverkade så dom monteras mot bilens lack. Det skapas som ett tomrum mot bilens tröskel. Där inne kan det samlas smuts, salt och annat otyg. 99% av mudflaps produkter är tillverkade att monteras i hjulhuset, i bilens befintliga skruvhål. Då skapas inget "tomt rum" eller någon plastkant som skaver mot bilens lack och lämnar märken efter tid. Monteringen blir enklare och skyddet mot stänk bättre. Och så försvinner risken för rosten. Bra va!
De enstaka modellerna vi säljer som har samma utformning som ofta kommer från fabrik så har vi en skyddande åtgärd. Genomskinlig skyddsplast! Denna plasten monterar man på lacken innan själva skydden. Då kan inget smuts ligga mot lacken och gro och inga gnidmärken uppstår.  Är du fortfarande osäker, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt mudflaps.

Hur monterar jag mudflaps.se stänkskydd?

Det är lätt att montera mudflaps även om du inte har någon erfarenhet av stänklappar, bara du är noggrann och arbetar metodiskt. Förbered bilen, demontera hjulen. Följ instruktionen som medföljer i paketet (Skiljer mellan bilmodeller)  Ta en sida i taget. Skruva ditt stänklappen, men dra inte åt skruvarna ännu. Gå ett par steg bort, kontrollera så allt hänger rakt. Dra åt samtliga skruvar. Läs mer om hur du monterar mudflaps.


Köpfrågor

Vad kostar ett komplett set hos mudflaps.se?

Väldigt varierat. Alla fordon är ju skapta olika. Desto mer komplicerat utformat hjulhus, som gör att det har krävts specielltframtagna fästen för att det ska bli en enklare installation som sitter bra är generellt dyrare. Samma gäller om det är en stor bil, pickup, SUV eller liknande. Då går det ju åt mer material och blir då naturligt dyrare än en mindre bil. Terränghjulingarna, UTV/Utility Vehicle har störst stänkskydd och ligger högre än bilar i pris. Sedan går det att köpa halva modellanpassade stänkskydds set. För fram eller bakaxel för att komma ner i pris. Eller helt enkelt montera universala modeller för att komma riktigt billigt undan. 

Hur lång är leveranstiden vid beställning hos mudflaps.se?

Normalt skickar vi din order inom 3-5 arbetsdagar från att vi mottagit och godkänt din beställning. Alla order produceras efter beställning i tur och ordning. I högsäsong april till juli kan leveranstiden bli något förlängd. Vissa märken tillverkas i USA och finns dom inte hemma ligger leveranstiden generellt på ca 10 arbetsdagar.

Vad gör jag om mudflaps.se stänkskydd inte passar min bil?

Det första du ska göra om du ser att stänklapparna du fått inte passar till på din bil är att noga kontrollera att du har beställt till rätt bil- och årsmodell. Tänk på att en bil av samma årsmodell kan finnas i två olika utföranden, om tillverkaren har genomfört ett modellbyte under det året. Om du har beställt rätt skärmar och de ändå inte passar ska du givetvis kontakta oss så att vi kan få rätta till problemet.

Kan jag ångra mitt köp av mudflaps?

Modellanpassade stänkskydd är en s.k. tillverkningsvara dvs. att de är specialtillverkade på beställning till ett specifikt ändamål. Då gäller inte Ångerrätt enligt Distansavtalslagen. Gäller det helsvarta stänkskydd så tar vi i dom allra flesta modllerna i retur ändå. Stänkskydd i någon annan färg i svart gör vi det inte. Om du har beställt stänklappar och vill ångra dig så kontakta oss så brukar vi alltid hitta en lösning som gör att du trots allt blir nöjd. Läs mer om våra Köpvillkor på våra stänkskydd.


Övriga frågor

Kan jag sätta mud flaps på släp eller andra fordon?

Det går bra att montera stänklappar på det mesta där man vill minska stenskott, vägsalt och smuts. Det finns många släpvagnar som behöver skydd. Funkar även bra som styling till hästtransport, bilsläp, båttrailer, scootersläå, motorcykelsläp med mera. Kolla in våran kategori Reservdelar för att hitta stänkskydd i 2-pack och andra billiga lösningar. Har du funderingar eller behöver hjälp, kontakta oss.