Skydda bilen mot vägsalt

Skydda bilen mot vägsalt

Saltade vägar är något som många av oss får uppleva varje vinter. Saltet får isen på vägen att smälta. När bilarna sen kör på vägen så drar däcken upp smält vatten blandat med salt och det stänker utmed sidorna på bilen. Saltet är skadligt för lacken och inget man vill ha sittandes länge. Och att tvätta bilen dagligen är det inte många som har tid med. mudflaps.se stänkskydd stoppar inte allt saltslask. Men det förhindrar merparten av stänket som annars skulle sitta på bilens sidor. Det är en enkel förebyggande åtgärd mot rost orsakat av salt. Och betydligt billigare än att tvätta bilen flera gånger i veckan. 


Hur mycket saltslask bilen drar upp är olika beroende på bilmodell. Går karossen inåt bakom framhjulen, så mer av framhjulen syns om du står bakom bilen. Då är det naturligtvis så att mer slask kastas upp på bilen. Det kan skilja sig stort från bilmodell till bilmodell. Så även med rostskydd, speciellt lågt ner vid balkarna som blir extra utsatta.  


Är du nyfiken på att testa stänkskydd till bilen men vet inte vilka? 

Lite snabba fakta: Monteringen sker i största mån i bilens originalhål och är lätta att montera. Monteringsbeskrivning medföljer. Likaså fästen och skruvar. Så allt som behövs för att montera stänklapparna. Skulle du själv inte vilja eller kunna. Så är detta ett enkelt jobb för en bilverkstad. 

Välj din bilmodell och titta på bilderna och informationen. Har du några frågor är det bara att kontakta oss så svarar vi


Välj bilmodell för att få mer information och bilder på stänkskydd monterade!