Tre skäl att sätta stänkskydd på en 2018 Ram 1500

Tre skäl att sätta stänkskydd på en 2018 Ram 1500

Tre skäl att sätta stänkskydd på en 2018 Ram 1500

Det är en gammal fråga. Gillar du utseendet, stänkskydd en pickup? En ägare av en Ram 1500 2018 frågar vad andra tycker och de gav honom flera skäl att köpa dem.


Dan, från Göteborg, letar efter lite input från människor som älskar Ram 1500. ”Jag tänkte att jag skulle slänga ut en krok på det lokala forumet. Jag funderar på att köpa stänkskydd till min Ram 1500 blackout-edition av 2018 årsmodell. Jag försökte hitta bilder online för att se pickisen med olika stänklappar på men har inte haft någon tur. Kostnaden för original-stänkskydd är mellan 2-3000kronor beroende på modell. Detta genom min återförsäljare. Sedan ska dom ju monteras... Så därav min undran om ni tycker att det är värt det? "

QuietRAM är den första personen som svarar och han tror att de kommer att hålla trucken renare. ”De kommer definitivt att hjälpa men jag tror inte att de kommer att stoppa allt. Jag skulle titta på blocket och se om du kan hitta en uppsättning begagnade. ”

Claes, påpekar att stänkskydd kommer att skydda färgen på hans nya åk från stenskott. ”Mina XL Stänkskydd från mudflaps.se kom igår. Jag måste köra på grusvägar så det är definitivt värt det för mig. Jag skulle tro att de skulle hjälpa till att hålla din mörka pickis renare också. ”

BW gillar inte mud flapens utseende men erkänner att de är en nödvändighet, plus han säger att de sparar pengar på lång sikt. “Ser bättre ut utan dem enligt min åsikt, men de håller lacken i bättre form och renare längre, det är värt det enligt min åsikt. Jag borde ha lagt dem på min gamla bil. Skulle ha sparat mig mycket arbete med att fixa stenskott och skav på framkanten sparklådan. ”

BT-HEMI har en orörd vit RAM från 2008. Han håller med om att de sparar pengar. ”Jag köpte universalstänkskydd, som är stora och billiga. Jag tror att de har betalat för sig själva. Jag gillar utseendet på dem, kunde inte se min ram utan dem. Och de installerar man utan att ta bort hjulen från pick-upen. ”

Maskinisten säger att de knappast märks på hans Laramie 2017. ” Enkelt att sätta på, kanske 15/20 minuter för monteringen. Jag har inga skärmbreddare, så om du har det, så kanske det tar längre tid. Jag har inga klagomål med mina, de ser ut som om de ska vara där original. ”Lätt att installera

V8bonden håller med, ”Jag tog också XL-varianten av stänkskydden.  - Inget borrande vid montering! Jag trycker Ram trucks ser bättre ut med stänklappar,  jag tycker också att de ser sämre ut med stenskott. Så för att jag vill att min lack ska förbli så bra som jag kan få den, var det enkelt för mig. Jag gillade dom modellanpassade mud flapsen eftersom de inte behövs borras och inte för stora, märker dem inte ens nu. ”

Wille säger att de är väldigt enkla att installera. "Tog 10 minuter att installera var och en ser bra ut, den subtila skillnaden i utseende kompenserar för skit-sprayen som kastas över hela sidan och baksidan av lastbilen och passform var perfekt."

Ett par ägare varnar Dan för att vara försiktig med original ram stänkskydd eftersom de kan gnugga bort lacken på lastbilen. ”Jag fick sekundera lackskadorna från fabriks stänkskydden. De gnuggade igenom till bar metall mycket snabbt, glad att jag inte har den lastbilen längre. De som sitter platt mot hjulhuset är det enda sättet att gå. ” Bra att veta.

B.Andersson har en sann tro på stänk-skydd för varje fordon. ”Jag sätter fabriksgjutna stänkskydd på ALLA fordon. De stoppar inte allt men de gör en STOR skillnad i mängden skit och smågrus som stänker upp"

Conny säger att de definitivt skyddar lastbilen från stenskott. ”Vi har fyra ram bilar; var och en av dem har stänkskydd. Vi hade ett stort problem för ett tag sedan med stenskott på botten av vår Reg Cab 6.5 'låda. Efter att ha satt på stänkskydd var det bara ett par här och där en gång i taget. Definitivt värt investeringen. Dessutom behöver du inte ta bort däcken för att sätta på dem, bara svänga på hjulen för att komma åt. ”

Fiskarn232, från North Carolina, summerar skälen att välja stänkskydd ungefär så här. "Goda råd. Det är just därför jag sätter dem på pickisen även om jag inte är ett fan lol. Min sista dodge hade skador på klarlacken och sparklådor. Det såg nästan ut som någon hade sandblästrat klarlacken. Jag rekommenderar alltid att välja stänkskydd. Värt varenda krona."

Så om du vill att din Dodge RAM ska vara renare, skydda din färg från stenskott och spara pengar på reparationer på lång sikt, är det förmodligen en bra idé att sätta på just stänkskydd.